Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Vélemény

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Vélemény Rovat


Megint Egerszalók

2007.08.29-én kaptam egy levelet és ezt a képet.

Jelenleg így néz ki a terület. Úgy tűnik ez a fejlődés útja, beépül és fizetős lesz szinte minden. Nem kevés időbe telt, de mostanra egész csinosan néz ki a fürdő. Bővebb információk képek a www.egerszalokfurdo.hu webcímen találhatók.


Fejlemények Egerszalók hőforrásánával kapcsolatban

A témában megjelent cikkek:

Elkészült végre az egerszalóki élményfürdő (index.hu - MTI)

Egerszalók: ami befolyik, az rögtön kifolyik (index.hu)

Vége a romatikázásnak az egerszalóki erdőben(index.hu)

Egerszalók - Hőforrás Természetvédelmi terület? (zoomania.hu)


Hova fejlődik Egerszalók?

2007. április 23. Hétfő

Az Egerszalókról írt cikkemmel kapcsolatban kaptam egy levelet. Amióta én arra jártam, történtek változások, de nem biztos hogy ezek pozitív változások. Érdemes elolvasni egy újabb, frissebb tapasztalatot.

Persze mindez nem jeletni azt, hogy a végén, ha végre elkészül. A képek alapján azért nincs minden veszve, idővel még lehet egy kultúrált hely, igaz a hely vadromantikája úgy néz ki örökre eltűnik. És az is valószínű, hogy a szálloda és a befektetők teljes mértékben kisajátítják. Sajnos.

Íme a levél:

Kedves Rianna!
Nem is tudom hogy kezdjem a levelemet. Azért fordulok Önhöz mert olvastam a cikkét Egerszalókról és teljesen egyetértek mindazzal amit leírt benne. Nem tudom, követte-e az eseményeket azóta, sajnos én sem hallottam semmi megmozdulásról Egerszalók védelmében, pedig úgy tűnik nagy szüksége lenne rá. A hétvégén mi is hirtelen felindulásból vettük arra az irányt, és mi sajnos nem láthattuk előtte, csak családi anekdóták mesélték szépségét, gondoltuk megnézzük ezt a nevezetes temészeti jelenséget. Hát amit láttunk elképesztő volt.

Azóta próbálok kutakodni a NET-en, hogy mélységes felháborodásomnak hangot adjak, de eddig csak az Ön által írt cikk foglalkozott ténylegesen a témával.

A mai állapotában a sódombot meg sem lehet ismerni, mi is szinte elszáguldottunk melette, mert egy nagy építkezés folyik körülütte! Szóval, igen a fejlődés jegyében sikerült tönkretenni ezt a természeti csodát, ahogy illik. Nem elég, hogy közvetlen környezetében egy hatalmas szállodát húznak fel, de kiemelték teljesen a természetes környezetéből, és kiírtották az erdőt is körülötte. Ezenkívűl még a beruházás is félbe van hagyva, és sehonnan nem lehet megközelíteni a látványosságot. Sőt van egy ideiglenes fürdő pár száz méterre, undorítóan igénytelen megoldással létrehozva, ami most is üzemel, belépővel természetesen a földtúrások közepén.És a sódombot, ami mindennek a teteje, az építkezés alatt szennyezik egyfolytában, semmi védelem, teljesen koszos.

Ami azt illeti a cikkben megfogalmazott felháborodáskor még istenesen nézett ki a helyszín. De mi van ott most? Traktorok és dömperek hordják a földet, merthogy azt is elhordják és egy vályút készítettek szinte, az erdő-mező helyén, és láthatóan megtorpant a beruházás is, és ott van hagyva mint......

Nyomozgatva egy kicsit a Net-en fent vannak a tervek, hogy a szállodakomplexum hogyan is nézne ki... stb., ami persze egyértelmű, hogy magánkézbe van a sódomb, és szerintem a terv is felháborító, mert a szálloda kisajátítja a sódombot mint látványosságot.

Szóval, meg vagyok döbbenve, hogy nem tiltakozott ez ellen senki, és nem lehetett hallani nagy nyilvánosság előtt erről. Nem hiszem, hogy csak nekem és a velünk együtt megfordult 20-30 autósnak nem tetszik ez a botrányos kép.

Küldök néhány képet, hogy láthassa mi történik ott.

Azt hiszem érdemes lenne utánanézni, mi is folyik arrafelé, és hogy van-e tervben valami helyrehozatal a jövőben. De nem tudom hová lehetne ilyen igényekkel fordulni. ...

M.H. — 2007.03.21.


Szenzációhajhász média

Egy anyamedve veszélyes, még az agresszív hímek is elkerülik, ha bocsai vannak. Elfőrdul, hogy az útjába kerülőt veszélyesnek ítéli, és megtámadja, védve a kölykeit. Ezzel mindenki tisztában van, ha máshonnét nem, hát a természetfilmekből. De aki ilyen helyen él, az tutira tájékozott. Megtámadtott az anyamedve egy embert...

Ez is hír, de mennyivel jobban hangzik az alábbi megfogalmazásban:

"Emberevő barna medvék gyilkolnak Romániában"?

Ne is törődjünk a tényekkel, fő hogy elég sokkolóan hangozzék a csalogató! A cikk korrekt hír, de miért kell valótlant állítva beharangozni? Össze lehet hasonlítani a cikk tartalmát és címét. Hát mit mondjak, van némi különbség! [az említett cikk]

Rianna — 2003.08.15.


A lap tetejére

 

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS