Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Marineland

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Marineland

A szállásunktól nem messze, konkrétan a szomszédban volt egy vidámpark, mindenféle ijesztõ és kevésbé ijesztõ lehetõséggel az ember adrenalin szintjének egekig pumpálásához.

A vidámparkkal szemben pedig ott volt Európa legnagyobb vízi állatparkja, Marineland. Az elsõ napot itt töltöttük, és nem gyõztünk betelni a látnivalókkal. A mellette levõ csúzdaparkra már nem is jutott idõnk, de hát csúzdapark máshol is van... és egyetlen bemutatóról se szerettünk volna lemaradni. mivel mindenütt folyamatosan voltak a bemutatók, így be kellett osztani, milyen sorrendben is nézzük végig õket. Elsõ helyezett lett a delfinárium.

Itt persze elõször egy bohém-bohóc kedvű fóka csinált némi hangulatot, ahogy az idomárjával sorra eljátszották a legjobb bohócjeleneteket. Tudjátok, amikor az egyik kiszúr a másikkal.. itt persze a fóka volt a mókamester.

Mindjárt kezdõdik a show, a delfinek odagyűltek az idomárok köré és a következõ pillanatban már a két ember egy-egy delfin hátán állva szörfözött végig a medencén.. mire észbekaptam, az egyikük már fejest ugrott, de azért jól látszik, mirõl is van szó.

A fiatal hölgy pedig egy lábon egyensúlyoz az egyik palackorrú delfin orra hegyén. Nem semmi.. én simán a földön állva nem tudnám utánacsinálni.

És persze a végén a nagy ugrabugra, nagy sebességgel körbe a medencében. Innét egyenesen az Orca-k bemutatójához mentünk át, pont jól idõzítettünk.

Hát nekik hatalmasabb medencéjük volt, lévén termetük is jóval felülmúlja a palackorrúakét. A medence nagyon érdekesen volt kialakítva, ugyanis a bemutató résznél üvegfalon át a víz alatt is lehetett látni a produkciót.

Hatalmas kivetítõkön is nyomon lehetett követni az eseményeket. A show kezdete elõtt egy rövidfilmet mutattak be rajta, ahogy az egyik nõstény világrahozza kicsinyét. Nagy szenzáció volt annak idején, a jobb tv csatornák (Discovery Channel, National Geographic, Animal Planet) valamelyikén láttam is az errõl készült dokumentumfilmet.

Nem semmi, amikor ezek a hatalmas testek ilyen ugrásokat produkálnak! Pláne, ha hármasával.. gondolom az egyik fiatal is csatlakozott, amelyik még tanulja a dolgokat.

És persze a nagyöreg tud ilyet is! Huhh.. nagyszerű volt a látvány, és megnyugtató, hogy szemmel láthatóan jól érezték magukat az állatok, örömmel mûködtek együtt, szerintem még élvezték is a bemutatót.

Kicsit arrébb pedig már a pingvinek vannak. Itt nem igazán látszik, de nem a legokosabb madarak. Ezt a tényt ez a kezem árnyékát követve pörgölõdõ pingvin is prezentálja...:)) A butuska! Egy másik pedig simán kifeküdt a napra, de mintha kicsit merev lenne a tartása. Talán zavarban van.

A fókákat viszont nem kell félteni. Kidöglöttek a napra, pihenõ és egyéb nyakatekert pózokban sziesztáznak. Amelyiküknek nagyon melege van, az pedig egyszerűen lefekszik a medence aljára szunyálni egy húsz percet. Megteheti. A három grácia, (vagy grácius?) szintén pihiznek a parton. Nekik ma nincs munka, vagy õk egszerűen csak tenyészállatok.

Eljutottunk a fókashow medencéjéhez is, ahol fõleg gyerekeknek ment a mûsor. Ettõl függetlenül nagyon élveztük mi is. Nagyon jófejek ezek a fókák, és hihetetlen hogy mennyire ki tudják tekerni magukat. Némelyikük szemtelenül követelõdzõ, ha a fincsi jutalomfalatkákról van szó. A nézõk közül pár szerencsés gyerkõc közelebbrõl is találkozhatott velük. A humoros szövegek (biztos az volt, hisz a közönség derült) sajnos franciául mentek, így maximum a gesztikulációból, na meg az állatok nyelvén értettünk valamicskét. De asszem ez egyáltalán nem számított! Remekül szórakoztunk.

 

Még több Riviéra útiélmény.

Még több kép az útról és Marinelandról.


Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS