Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Tanévkezdés az Állatkertben

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Tanévkezdés az Állatkertben

Budapest, 2008. szeptember 1. (hétfő)

Csoportvezetések, foglalkozások, szakkörök, továbbképzések

Gyakran megesik, hogy az iskolai szertárban nem áll rendelékezésre eleven gorilla, és az afrikai szavannák élővilágát is nehéz szemléltetni tantermi körülmények között. Az Állatkertben azonban mindez - és még sok minden más is - bemutatható az apróbb  és nagyobb nebulóknak. A Fővárosi Állat- és Növénykert, amely - a korszerű állatkertek többségéhez hasonlóan - kiemelt feladatának tekinti a környezeti nevelést - az idei évben is részletes pedagógiai programkínálatot dolgozott ki. A programot tartalmazó kiadványt a napokban az összes fővárosi közoktatási intézménynek megküldték.

Szeptember eleje nemcsak az iskolákban, hanem az Állatkertben is a tanévkezdést jelenti. Éppen ezért az intézmény zoopedagógusai már augusztus folyamán megküldték a közoktatási intézményeknek azt a tájékoztató csomagot, amelyből a tanárok, tanítók és óvópedagógusok megismerhetik a városligeti intézmény erre a tanévre szóló pedagógiai programkínálatát. A küldeményt valamennyi fővárosi óvodának, általános és középiskolának megküldte az Állatkert, a vidéki közoktatási intézményekhez pedig a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségén (KOKOSZ) keresztül jut el a küldemény.

A zoopedagógiai programkínálat legnépszerűbb elemét továbbra is a foglalkozások, tematikus csoportvezetések jelentik. Az előzetes időpont egyeztetés alapján megtartott vezetéseken az állatkerti munkatársak az állatvilág legérdekesebb titkaiba vezetik be az érdeklődő óvodás és iskoláscsoportokat.

A most kezdődő tanévben kétféle szakkört indít az Állatkert. Idén is meghirdetik a "Családi játszóház" elnevezésű foglalkozássorozatot, a legifjabbak, és szüleik számára. A 4-8 éveseknek megszervezett ismeretterjesztő-fejlesztő szakkörre kéthetente szombatonként kerül sor, "állatkerti titkok" felfedezésével, kézműves foglalkozásokkal, sok mesével és játékkal. A 7-10, illetve a 11-14 éves korosztály számára indítják el a "ZOO mánia" elnevezésű állatkert-ismereti szakkör kezdő és haladó csoportját. Ennek a szakkörnek a foglalkozásaira minden második héten, csütörtökönként kerül majd sor. Az állatkerti szakkörök októberben indulnak, jelentkezni folyamatosan lehet egész szeptemberben.

A pedagógusok számára zoopedagógiai tanácsadást és tréninget kínál az állatkerti Zoopedagógiai Csoport, és idén is lesz pedagógus továbbképzés "A zoopedagógia módszertana" címmel. A hatvan órás akkreditált képzés beszámítható a pedagógusok hétévenkénti kötelező továbbképzésébe is. Emellett október 11-én nyílt napot is tart az Állatkert a pedagógusok részére.

A tanév során, tanulmányi céllal érkező csoportok részére jelentős belépési kedvezményt is nyújt az Állatkert: az óvodások és iskolások ilyen esetben csoportos tanulmányi jeggyel léphetnek be, amelynek ára csupán egyharmada az egyébként is kedvezményes gyermek-, illetve diákjegy árának.

Az Állatkert zoopedagógiai programjairól az intézmény weboldalán (www.zoobudapest.com) további részleteket is olvashatnak az érdeklődők. A programokról érdeklődni, azokra jelentkezni a Zoopedagógiai Csoport e-mail címén (zooped@zoobudapest.com) lehet.


Forrás: FÁNK

A lap tetejére

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS