Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Zenés esték az Állatkertben

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Zenés esték az Állatkertben

Budapest, 2008. május 30. (péntek)

Szerdán kezdődik meg állatkerti nyáresti koncertsorozat

Az idei évben is megrendezik a "Zenés állatkerti esték" programsorozatot. Az elmúlt években megszokottnál lényegesen több, összesen tizenhárom koncertre kerül sor a nyáresti koncertsorozat keretében. A fellépők között lesz a Benkó Dixieland Band, a Cotton Club Singers, a Hot Jazz Band és a MÁV Szinfonikus Zenekar is. A koncertsorozat június első szerdáján kezdődik, a Grupo Bahia Samba együttes és tánckar fellépésével.

Idén nyáron minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja a zenebarátokat a Fővárosi Állat- és Növénykert. A "Zenés állatkerti esték" programsorozat keretében ugyanis összesen tizenhárom koncertre kerül sor a nyár folyamán. A fellépők között többen - így a Benkó Dixieland Band, a MÁV Szimfonikus Zenekar, vagy a Hot Jazz Band is - visszatérő vendégek az Állatkert zenei színpadán. Lesznek azonban olyan együttesek, zenekarok is, akik először adnak koncertet a városligeti intézményben. A Rádzsasztáni Népi Együttes indiai estje kifejezetten egzotikus programnak ígérkezik, de a Miskolci Ütősök zenekarának fellépése is újdonságnak számít.

 

A program


június 4. (szerda) 20:30
Grupo Bahia Samba együttes és tánckar
(esőnap: június 5.);
június 11. (szerda) 20:30
Miskolci Ütősök együttes
(esőnap: június 12.);
június 18. (szerda) 20:30
Budapest Klezmer Band
(esőnap: június 19.);
június 23. (hétfő) 20:30
Rádzsasztáni Népi Együttes:
Indiai est;
június 25. (szerda) 20:30
Orosz Zoltán Trió és Bardóczy Attila:
Francia sanzon est
(esőnap: június 26.);
július 2. (szerda) 20:20
MÁV Szimfonikus Zenekar:
Strauss est (vezényel: Csurgó Tamás)
(esőnap: július 3.);
július 9. (szerda) 20:20
MÁV szimfonikus Zenekar:
Operadallamok (vezényel: Werner Gábor)
(esőnap: július 10.);
július 16. (szerda) 20:20
Hot Jazz Band
(esőnap: július 17.);
július 23. (szerda) 20:20
Cotton Club Singers
(esőnap: június 24.);
július 30. (szerda) 20:20
Benkó Dixieland Band
(esőnap: július 31.);
augusztus 6. (szerda) 20:20
Budapest Ragtime Band
(esőnap: augusztus 7.);
augusztus 13. (szerda)
Budapest Klezmer Band
(esőnap: augusztus 14.);
augusztus 27. (szerda) 20:20
Szent István Király Zeneiskola Ütőzenekara
(esőnap: augusztus 28.)

           
Június elejétől augusztus legvégéig szinte minden héten lesznek koncertek az Állatkertben. Többségüket szerdán este tartják, így csaknem minden szerdán este lesz valamilyen zenei program. A Rádzsasztáni Népi Együttes az egyetlen kivétel: ők egy hétfői nap estéjén lépnek majd fel.

Az állatkerti nyáresti koncertsorozat legelső koncertjére a most következő szerdán, június 4-én kerül sor: ezen az estén a Grupo Bahia Samba együttes és tánckar lép színpadra. A vérpezsdítő latin-amerikai zenét megszólaltató zenekar és a szamba táncosok kavalkádja valóságos brazil karnevált varázsol az állatkerti Nagy-tó partjára.

A "Zenés állatkerti esték" programsorozat koncertjei minden esetben 20 óra 30 perckor kezdődnek az Állatkert területén, a Nagy-tó Pálmaház felőli oldalán. A koncertre érkező látogatók előtt 19 órakor nyitják meg az Állatkert kapuit. A koncert kezdéséig a Pálmaház és az Akvárium nyitva tart a koncertlátogató közönség számára, mi több, a Főkapu környékén és a Nagy-tó partján is lehet sétát tenni (napnyugtáig az emuk, a flamingók, a Derby-kenguruk, a borjúfókák, a pápaszemes pingvinek és a Nagy-tó vízimadarai is láthatóak lesznek), és fel lehet keresni a Japánkertet is. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A koncertek idején a pálmaházi kávézó meghosszabbított nyitva tartással üzemel, fagylaltkelyhekkel, koktélokkal és kávékülönlegességgel várva a zenebarátokat. A Barlang étterem kerthelyiségében hideg és meleg ételkülönlegességeket kínálnak a koncertlátogatónak.

A koncertekre (2900 Ft-os egységáron, illetve egyes koncertekre 1900 Ft-os kedvezményes áron) a helyszínen, azaz a Fővárosi Állat- és Növénykertben, valamint az ismert jegyirodákban válthatók jegyek. A rendezvénysorozatot Budapest Főváros Közgyűlése Gazdasági Bizottsága támogatja.

 

Állatkerti zenei hagyományok

Az Állatkerttől egyáltalán nem idegenek a zenei rendezvények. Már az 1800-as évek végén rendszeres zenei programok zajlottak a kert területén. Az 1910-es években az Állatkertnek saját, hatvan tagú szimfonikus zenekara volt, amelyben Wieschendorff Henrik vezette a karnagyi pálcát. A huszas években induló Magyar Rádió az Állatkertből sugározta az első koncertjét, amint azt az LGT is megénekelte a "Rádió" című dalban.
A II. Világháború után a Filharmónia Vállalat szervezett koncerteket az egykori szabadtéri színpadon, amelynek helyét ma a Japánkert foglalja el. A hatvanas években lényegében megszűnt hagyomány csak az 1990-es évek közepén elevenedett meg ismét a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével. A rendszeres nyáresti zenei programok hét esztendeje indultak újra.

 


 


Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya

A lap tetejére


 

Az "ismert jegyirodák"

Az általában csak "ismert jegyirodák" néven emlegetett helyszínek - ahol az állatkerti nyáresti koncertsorozatra is jegyet lehet váltani - az alábbiak:

Ticket Express -
1061 Bp Andrássy út 18. és az Eventim hálózata

Thália Jegyiroda
1065 Budapest, Nagymező u. 19.

Rózsavölgyi Jegyirodák
1052 Bp. Szervita tér 5.
1052 Bp., Váci u. 63.

TicketPro Jegyközpont
1075 Budapest,
Károly krt. 9.

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS