Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Gyereknap 2008

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Gyermeknap az Állatkertben

Budapest, 2008. május 21. (szerda)

Családi vetélkedő és gyermeknapi hangverseny várja a látogatókat

Családi vetélkedővel, játéksarokkal, arcfestő programmal és számos meglepetéssel várja látogatóit az Állatkert most vasárnap, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából.

Május utolsó vasárnapja minden esztendőben kiemelt dátum az Állatkert életében. Ekkor van ugyanis a Nemzetközi Gyermeknap, amelyre a városligeti intézmény minden évben külön programokkal készül. Az idei évben - május 25-én vasárnap - egész napos családi vetélkedővel, játéksarokkal, arcfestéssel, valamint gyermeknapi hangversennyel várják az apróbb és nagyobb látogatókat.

 

Nemzetközi Gyermeknap

A tavasz végi, nyár eleji időszakban a világ számos országában megemlékeznek a Nemzetközi Gyermeknapról. A jeles nap története az 1920-as évekre nyúlik vissza. Magyarországon már 1931-ben is voltak ilyen rendezvények, jelenlegi formájában pedig - a Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség 1949-es határozatát követve - 1950 óta rendezik meg a Nemzetközi Gyermeknapot, amelyet hazánkban mindig május utolsó vasárnapján tartanak meg.

 

A több állomásból álló, játékos családi vetélkedőn reggel 9-től délután 6-ig lehet részt venni. A vetélkedő kezdő állomását, illetve az ajándékközpontot a Főkapunál állítják fel, de lesznek állomások a mocsári teknősöknél, a jegesmedvéknél és a Majomháznál is. A bivalyok szomszédságában arcfestő program várja a gyerekeket. A sok-sok játékot és meglepetést tartogató, egész napos családi programot az Állatkert egyik partnerének (Nestlé Hungária Kft.) támogatásával rendezik meg.

A Nemzetközi Gyermeknaphoz kapcsolódó programként kerül sor a Józsefvárosi Zeneiskola gyermeknapi hangversenyére, amely 11 órakor kezdődik a Japánkertben. A hangversenyen számos népszerű, dallam csendül fel. A zeneművek némelyike, mint például Camille Saint-Saëns "Elefánt" című szerzeménye különösen illik az állatkerti helyszínhez.

A gyermeknapi programok mellett ezen a napon is látványetetésekkel, a látogatók közé kihozott állatokkal, kígyósimogatással és egyéb programokkal is igyekeznek a közönség kedvében járni az Állatkert munkatársai.


Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya

A lap tetejére

 


Csütörtökön Növényi sokféleség Napja az Állatkertben!

Május 22-én, csütörtökön vetélkedőt szervez az Állatkert a Növényi Sokféleség Napján. A vetélkedőt főképp iskolai csoportok számára szervezik, de a programon bárki részt vehet, akinek kedve van. A vetélkedő mellett a növényvilág iránt érdeklődő látogatók az egyes állomáshelyeken a fűszernövények, a kaktuszok és pozsgások világával, különleges növényszaporítási módszerekkel, valamint a ritka Wollemia fenyővel is megismerkedhetnek.

 

 

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS