Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Szombaton Denevér Nap

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Szombaton Denevér Nap az Állatkertben

Budapest, 2008. szeptember 11. (csütörtök)

Hétfőn a fogyatékossággal élő gyerekeket látják vendégül

Tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Denevér Nap a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szombati rendezvénnyel elsősorban azt szeretné elérni az Állatkert, hogy az embereket egy kicsit közelebb hozzák az előítéletek miatt félreismert denevérekhez.

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is megrendezi az Állatkert a Denevér Napot. Az egész napos rendezvényre szeptember 13-án kerül sor, a Homoludens.hu internetes játszóházzal és a Budapesti Denevérvédelmi Csoporttal közös szervezésben.

A programok délelőtt 9 órakor kezdődnek, és egészen délután négyig tartanak. Az Állatkert több pontján "denevéres" állomáshelyek várják az apróbb és nagyobb érdeklődő látogatókat, családokat. A programok között lesznek játékos fejtörők, ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, és természetesen lehetőség lesz arra is, hogy a közönség egészen közelről is megismerkedhessen néhány mentett denevérrel. A szakemberek bemutatják a denevérvédelmi eszközöket, beszámolnak az Állatkert denevérvédelmi tevékenységéről, sőt, azt is elmagyarázzák, mi a teendő, ha egy "bőregér" épp a lakásunkba találna berepülni. Természetesen az Állatkert gyümölcsevő denevérei, a nílusi repülőkutyák, valamint a Thaiföldön őshonos Lyle-repülőkutyák is várják az érdeklődőket.

Az immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Denevér Nappal az Állatkert elsősorban arra törekszik, hogy bemutassa, milyenek is valójában a különféle előítéletek miatt általában félreismert denevérek. Ezt annál inkább fontosnak tartja a városligeti intézmény, mert a denevérek szerte a világon fontos szerepet töltenek be a természet háztartásában, ráadásul Magyarország olyan természeti értéket mondhat magának általuk, amelyre joggal lehetünk büszkék. Hazánk ugyanis "denevér-nagyhatalomnak" számít Európában: a kontinensen honos kb. 46 denevérfajból ugyanis közel 30 faj Magyarországon is előfordul. Világviszonylatban egyébként eddig mintegy ezer denevérfajt írtak le a kutatók.

 

Hétfőn tartják a Sérült Gyermekek Napját

Szeptember 15-én, hétfőn kerül sor az idei Sérült Gyerekek Napjára. Az Értelmi Fogyatékosok és segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös rendezvényét tizenhetedik éve rendezik meg. A fogyatékossággal élő gyermekek ezen a napon díjmentesen látogathatják az Állatkertet, mi több, a szervezők számos külön programmal is kedveskednek nekik. A hagyományos állatkerti látnivalókon kívül több színpadi program is lesz, fellép Sárközi Anita, Puskás Peti, Tóth Gabi, Krisz Rudi, Mary Zsuzsi és Somló Tamás is. Az esemény hivatalos megnyitó ünnepségére 10 órai kezdettel kerül sor a Főkapunál.  A megnyitón részt vesz Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, Gyene Piroska az ÉFOÉSZ elnöke, és dr. Persányi Miklós az Állatkert főigazgatója is.

 


Forrás: FÁNK

A lap tetejére

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS