Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Megújul a Vadon magazin

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Megújul a Vadon magazin

Budapest, 2005. május 10. (kedd)

Az évszázados múltra visszatekintő lap éppen öt esztendeje jelenik meg ezen a címen

Ritkán fordul elő, hogy egy magazin egyszerre öt, illetve száznyolc esztendős. A Vadon esetében azonban ez a helyzet. A lap ugyanis 2000 óta jelenik meg ezen a címen, elődje, A Természet pedig 1897-ben látott először napvilágot. A mostani számtól kezdve a Vadon nem csupán olcsóbb lesz, hanem teljes egészében újrahasznosított papíron jelenik meg.

A Fővárosi Állat- és Növénykert és a Göncöl Alapítvány közös ismeretterjesztő magazinja, a Vadon éppen öt esztendeje jelenik meg ezen a címen. Hagyományai azonban ennél régebbiek, hiszen a lap 2000-ben A Természet utódjaként indult útjára. Márpedig A Természet legelső számát 1897-ben jelentette meg Lendl Adolf, az Állatkert későbbi igazgatója. A ma is létező hazai természettudományos ismeretterjesztő lapok közül így csupán egyetlen akad, amely még régebbi múltra tekint vissza.

Az elmúlt 108 évben a magazinba, illetve elődjébe olyan neves szerzők írtak, mint Herman Ottó, Gárdonyi Géza, vagy Bársony István és Nádler Herbert - hogy csak az ismertebbeket említsük -, napjainkban pedig Jankovics Marcell, Réz András és Szemadám György írásaival is találkozhatnak a Vadon olvasói.

A patinás, ám öt esztendeje valósággal újjászületett lap lépést tart a korral, sőt, orrhosszal előbbre is jár, lévén hazánk egyetlen olyan színes természet-magazinja, amely - e születésnaptól kezdődően - újrahasznosított papíron jelenik meg! Így egyetlen fát sem kell kivágni azért, hogy az újság az Olvasók kezébe kerüljön.

Az ötéves születésnap alkalmából a magazin újabb számaihoz mostantól az eddiginél lényegesen olcsóbban (100 Ft-tal olcsóbban, tehát 396 Ft-ért) juthatnak hozzá az Olvasók, ráadásul úgy, hogy az 52 színes oldalnyi terjedelmű lap minősége változatlan marad.

A Vadon az elmúlt években a természettudományos ismeretek terjesztésének, a környezettudatos szemlélet formálásának fontos médiumává vált, és mivel csaknem teljes egészében hazai szerzők és fotósok munkái jelennek meg a lapban, fontos szerepe van abban is, hogy a természetre vonatkozó újabb ismeretekről a hazai olvasók anyanyelvükön, hazai szemszögből nézve szerezzenek tudomást. Nem véletlen tehát, hogy a Vadon közhasznú ismeretterjesztő tevékenységét a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alapprogram, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium is támogatja.


Érdeklődés és igény esetén a lap szerkesztősége örömmel küld mutatványszámot!

Bővebb információval szolgál a

Vadon magazin szerkesztősége
Tel.: (1) 266-5449;
Kovács Zsolt főszerkesztő
szerk@vadon.hu


Forrás:

Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 363-379/177; fax: 364-0109
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812


Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére

Mit kell tudni a Vadonról?


Kéthavonta jelenik meg;

Nem közöl fordításokat, más lapokból átvett anyagokat: csaknem teljes egészében hazai szerzők és fotósok munkái jelennek meg a lapban;

Mivel az egyik lapgazda az Állatkert, a Vadon közli a legtöbb, legszínesebb híranyagot a hazai állatkertekről;

A lap olvasótábora folyamatosan bővül;

A Vadon cikkeivel és képeivel megjelenése óta küzd azért, hogy hidat építsen a humán és reálműveltség közötti, egyelőre még széles szakadék fölé;

A magazin egyaránt megszólítja az ifjúságot és az idősebbeket! Olvasótáborunkban az iskolásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály megtalálható

A Vadon nincs egyedül, lévén egy lapcsalád tagja! Sőt, laptársa, a gyermekeknek és kisiskolásoknak szóló Süni magazin is hamarosan megújul, olcsóbb lesz és újrahasznosított papíron jelenik majd meg.

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS