Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Születésnapi programok

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Születésnapi programok az Állatkertben

Budapest, 2006. augusztus 3. (csütörtök)

"Az Állatkert éjszakája", lézer show, Tafelspitz, kedvezmények, változatos programok

Különleges programokkal készül a jubileumra az idén 140 esztendős Fővárosi Állat- és Növénykert. A születésnap előestéjén, augusztus 8-án "Az Állatkert éjszakája" elnevezésű program keretében rendkívüli éjszakai látogatásra, és a Nagy-tó fölé vetített lézer show-ra invitálja az érdeklődőket. Másnap, augusztus 9-én egész napos születésnapi programok, kedvezményes belépés, térzene, "lizsé hangulat" teszi emlékezetessé a kert 140. születésnapját.

"Az Állatkert éjszakája" - 2006. augusztus 8.

A nappali Állatkertet mindenki ismeri, arra viszont csak keveseknek volt eddig lehetősége, hogy éjszaka is meglátogassák a városligeti intézményt. Augusztus 8-án, az "Állatkert éjszakáján" azonban erre is mód nyílik.

Az Állatkert 140. születésnapjának előestéjén - a szokásos nappali nyitva tartási idő elteltével - 19 órakor újra kitárulnak a kert kapui, és kezdetét veszi a 23 óráig tartó különleges program. A közönség szabadon sétálhat az éjszakai Állatkertben, és - mivel az állatok többsége éjszaka is a kifutójában, röpdéjében tartózkodik - azt is megfigyelhetik a látogatók, hogyan telik az állatok éjszakája. Ez annál inkább érdekesnek ígérkezik, mert sok állat az alkonyati, esti, illetve éjszakai órákban aktív igazán.
Az állatházak közül a Pálmaház és az Akvárium, az Elefántház, az oroszlánoknak is otthont adó Nyugat-Afrika Ház, a majomházak, valamint a keselyűröpde és a Dombház térsége is nyitva lesz, "félvilágítással" és állatgondozói felügyelettel. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy a legtöbb helyszínen lesz majd olyan munkatársa a kertnek, akitől érdekes részleteket lehet megtudni az ott lakó állatok életéről.

A Főkaputól fél 8-kor és fél 9-kor indulnak vezetett csoportok, aki pedig a sétát túl fárasztónak tartja, ingyenes idegenvezetés várja a kertben körbejáró elektromos kisvonaton. A Barlangteremben az Állatkert történetét bemutató kiállítást láthatja a közönség, amelyen archív fotók és filmek elevenítik fel a régi időket.

Az est folyamán hangulatos kávézóterasz, pereces is várja a látogatókat, a Barlang Étterem pedig ez alkalommal múltidéző fogásokkal, régi étkekkel kínál gasztronómiai időutazást.

Az éjszaka egyik különleges programja lesz a 21:30-kor kezdődő lézer show. Az Állatkertben eddig még soha be nem mutatott látványosság a Nagy-tó felett lesz látható.

"Az Állatkert éjszakáján" 21 óráig lehet belépni a kert területére, ám egészen 23 óráig tartózkodhatnak bent a látogatók. A különleges eseményre 1000 Ft-os egységáron kapható belépőjegy az Állatkert pénztárainál. A jegyek augusztus 1-től elővételben is megválthatók.

140. születésnap - 2006. augusztus 9.

140. születésnapján kedvezményes belépti díjakkal ösztönzi látogatóit az Állatkert a közös ünneplésre. Ezen a napon az állatkerti belépőjegyek éppen annyi forintba kerülnek majd, amennyi éves az Állatkert, ami a felnőtt belépőjegy árához képest 90 %-os kedvezményt jelent. Ugyancsak 140 Ft-ba kerülnek majd az extra szolgáltatások, így a pónilovaglás, az "elektrovili", az elefántetetés, valamint a pálmaházi belépőjegy is.

A nap folyamán kézműves foglalkozások, a Lepkekertnél könyvárusítás, a Barlangteremben pedig jubileumi kiállítás várja a látogatókat. A Főkapunál 9-től délután 5-ig zongoraverkli és "lizsé műsor" gondoskodik a régi Városliget hangulatának megidézéséről, a Noé Arénánál pedig 10 és 15 órakor is fellép a ZamatŐrök zenekar. A délutáni fellépés előtt kerül sor az Állatkert jubileuma alkalmából meghirdetett "Akkor és most" vetélkedő díjátadására is.
Délben dr. Demszky Gábor főpolgármester jelképes megnyitással és szalagátvágással, illetve ünnepi beszéddel emlékezik meg az Állatkert 140 évvel ezelőtti megnyitásáról, majd a Pénzügyőr Zenekar és a váci mazsorettek bemutatója teszi még emlékezetesebbé az évfordulót. Ezután a Japánkertben mutatja be a Magyar Posta Zrt. az évfordulóra kiadott emlékbélyeget, mi több, egész nap kihelyezett postaszolgálat gondoskodik az első napi bélyegzésről.
A kert délutáni zárása után állatkerti nyáresti koncertsorozat keretében megrendezésre kerülő koncertre várják a látogatókat. A 20 óra 30 perckor kezdődő hangversenyen a Magyar Virtuózok Kamarazenekar ad ízelítőt neves zeneszerzők mesterműveiből. A koncertre jegyek az "ismert jegyirodákon" kívül az Állatkert pénztáraiban is válthatók.
Az Állatkert 140. születésnapjához kötődő rendezvényeket Budapest Főváros Önkormányzata támogatja.

          

Bővebb információval szolgál a
Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 273-4900/177; (1) 273-4910 fax: (1) 273-4902
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812


Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére

A Barlang Étterem múltidéző ajánlata az Állatkert éjszakájára


Tárkonyos vadkacsaleves
Ököruszály leves velős csonttal és pirítóssal

Bécsi tányérhús (Tafelspitz) ízes zöldségekkel és friss tormával
Kacsasült meggykásával és klödörrel
Töltött, zsályás borjúpecsenye héjában sült  krumplival
Köménymaggal grillezett fogasfilé sült paprikával
Borjúpaprikás házi galuskával
Zöldséges rétes bazsalikom-mártással

Fejes saláta
Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta
Házi vegyes saláta
Friss házi kovászos uborka jégen tálalva

Mandolakocsonya
Citromos túrópuding mentás gyümölcssalátával
Házi vegyes rétes

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS