Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

"Növények Napja"

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

"Növények Napja" az Állatkertben

Budapest, 2006. június 22. (csütörtök)

Pénteken díjmentes belépés a növény-keresztnevű gyerekeknek

A növényvilág csodáival foglalkozik az Állatkert következő tematikus napja. A most pénteken, június 23-án megrendezésre kerülő "Növények Napján" a Fővárosi Állat- és Növénykert arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a növényvilág milyen fontos szerepet tölt be bolygónk életében.

A Fővárosi Állat- és Növénykert nevében nem véletlenül szerepel a "növénykert" elnevezés is. Az intézmény élő botanikai gyűjteménye mintegy kétezer fajból, fajtából és változatból áll, így a kert növénybemutatóként is figyelmet érdemel. A látogatók közül azonban a legtöbben úgy tekintenek a növényekre, mint afféle zöld háttérre, amely szebbé teszi az állatok életterét. Természetesen ez is igaz, ám a növények élete a valóságban legalább olyan izgalmas, mint az állatoké. Éppen erre, a növényvilág jelentőségére kívánja felhívni a figyelmet az Állatkert soron következő tematikus napja, amelyre most pénteken, június 23-án kerül sor.

A délelőtt tíztől délután négyig tartó rendezvény során virágokkal, fákkal, gyümölcsökkel kapcsolatos program, játékok, vetélkedők és nyeremények várják a látogatókat. Az Állatkert minden pontján megtalálható állomásokon a növényvilág legizgalmasabb titkaiba nyerhetnek bepillantást az érdeklődők. A Japánkertnél a bonsai-ok világával, a Pálmaház egyik oldalszárnyában a pozsgásokkal, kaktuszokkal, a Nagymajomházban a gyümölcshozó növényekkel, a Sziklakertnél színpompás virágokkal, a "négy platán tér" elnevezésű területen pedig a kert különleges dendrológiai gyűjteményével ismerkedhet meg a közönség az Állatkert, illetve az Egyetemi Bonsai Klub szakértő munkatársainak segítségével.

A "Növények Napjához" rendkívüli belépési kedvezmény is tartozik. Azok a 14 éven aluli gyermekek, akiknek virág-keresztnevük van (pl. Virág, Ibolya, Rózsa, Hanga, Írisz stb.), személyazonosságot igazoló okmány felmutatásával díjmentesen léphetnek be az Állatkertbe. További kedvezményt jelent, hogy a vetélkedő résztvevőinek a Pálmaházba nem kell külön belépőjegyet váltaniuk.


Bővebb információval szolgál a
Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 273-4900/177; (1) 273-4910 fax: (1) 273-4902
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812

Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére

Az Állatkert növénygyűjteménye

A Fővárosi Állat- és Növénykert botanikai gyűjteménye kétezernél is több növényfajból, fajtából és változatból áll. A legtöbb trópusi növény a Pálmaházban látható, a hatalmas üvegcsarnok szomszédságában pedig a "Citruskert" mediterrán növényei hívják fel magukra a növényvilág iránt érdeklődők figyelmét. A szabadföldi növénygyűjtemények közül a Sziklakert számít a legnépszerűbbnek, a Japánkertben pedig a távol-keleti ország kertkultúrájáról alkothat fogalmat a látogató. A Japánkertnél található a Nemzeti Bonsai Gyűjtemény is. A kert dendrológiai gyűjteménye, vagyis a fák sokasága is figyelmet érdemel: a magas kőristől a páfrányfenyőig számos fa alkotja a gyűjteményt, és ilyen melegben az sem elhanyagolható szempont, hogy a sokszor évszázados faóriások hűs árnyékot vetnek az Állatkert sétaútjaira.

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS