Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Medve nap az Állatkertben

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Medve nap az Állatkertben

Budapest, 2005. április 9. (péntek)

Programok a "medVEtélkedőtől" a játékmackó-szépségversenyig

Április 10-én vasárnap különleges "Medve napot" rendez az Állatkert. A kert ezen a napon a medvékkel kapcsolatos színes programokkal, "medVEtélkedővel", arcfestéssel, kézműves foglalkozással, valamint mézvásárral várja az érdeklődőket. Játékmackó-szépségverseny is lesz, úgyhogy érdemes a plüssmacikat is elhozni otthonról. Azok a 14 év alatti gyermekek pedig, akik medvének öltözve, vagy medvének maszkírozva érkeznek, ingyen látogathatják az Állatkertet.

"Medve nélkül nincs állatkert" – tartja a régi mondás szakmai berkekben. Nem véletlenül, hiszen a cammogó, brummogó jószágok az állatkertek legnépszerűbb lakói közé tartoznak. Ezért is döntött úgy a Fővárosi Állat- és Növénykert, hogy az idei harmadik tematikus napot – a "Nagymacskák napja" a "Madár nap" után – a medvéknek szenteli.

A grizzlymedvék kifutójának környékén egész nap kézműves foglalkozások, arcfestés várja az ifjabbakat. Délelőtt 10-kor, illetve délután 3-kor pedig "medvés tárlatvezetés" indul a grizzlyk kifutójától mindazok számára, akik az Állatkert mackóiról egy kicsit többet szeretnének megtudni. A játékos kedvűeket "medVEtélkedő" várja, aki pedig magyar méhészek méltán világhírű termékeit kívánja megízlelni, a medvekifutó közelében rendezendő mézvásárban biztosan nem fog csalódni. A két majomház közötti sátorban a Veresegyházi Medveotthon munkatársai mutatják be az érdeklődőket a medvékkel kapcsolatos tevékenységét.


Medvék a világban

Pápaszemes medve (Tremarctos ornatus) - Dél –Amerika;
Örvös medve (Ursus thibetanus) - Ázsia;
Baribál v. feketemedve (Ursus americanus) - Észak-Amerika;
Barnamedve (Ursus arctos) - Eurázsia, Észak-Amerika;
Maláji medve (Ursus malayanus) - Délkelet-Ázsia;
Ajakos medve (Ursus ursinus) - Dél-Ázsia
Jegesmedve – (Ursus maritimus) - Északi Sarkvidék.

A mosómedvék, az ormányosmedvék, a pandák és a koalák természetesen már nem "igazi" medvék, ráadásul a koalák nem is a ragadozók rendjébe, hanem az erszényesek közé tartoznak.

A Medve nap különleges programja lesz a játékmackó-szépségverseny. A versenyre nevezni fejenként egy játékmackóval lehet 12 óráig, az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig délután 2 órakor kerül majd sor. A játékmackó-szépségversenyen közönségdíj is lesz, a legszimpatikusabb játékmackóra délután fél kettőig szavazhatnak a látogatók.

A kert nyitva tartási idejében mindazok a 14 éven aluli gyermekek, akik medvének öltözve, vagy medvének maszkírozva érkeznek, ingyen léphetnek be az Állatkertbe.


Forrás:

Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 363-379/177; fax: 364-0109
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812


Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére


Miért "Teddy" a teddymackó?


A világhírű játékmackó a "Teddy" becenevet Theodore Roosewelt, egykori amerikai elnök emlékére kapta. Egy 1902-es medvevadászatkor ugyanis az elnök megtagadta, hogy egy medvebocsra lőjön. A puskáját leeresztő elnök története akkoriban bejárta a napi sajtót, a Washington Post karikatúristája "Teddy és a medve" címmel készített illusztrációt a roppant szimpatikus cselekedetről szóló beszámolóhoz. Innen már csak egy lépés volt, hogy az elnök közkeletű beceneve a játékmackókra szálljon.

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS