Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Madarak Napja

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Madarak napja az Állatkertben

Budapest, 2005. március 10. (csütörtök)

Ingyen jöhetnek be a madárjelmezes gyermekek

Március 12-én, szombaton tartja az Állatkert a "Madarak napját". A rendezvény résztvevői bepillantást nyerhetnek a madármentő állomás és a keltető kulisszák mögötti világába, az apróbbak pedig vetélkedőn, játékos foglalkozásokon is kipróbálhatják tudásukat. A tó partján a kert madarász munkatársai madármegfigyelést szerveznek, a Barlang Teremben pedig 11 és 13 órai kezdettel a Vándormadarak című filmet láthatják az érdeklődők. A madárjelmezben érkező 14 éven aluli gyermekek ingyen jöhetnek be az Állatkertbe.


Bár a tél hűs leheletét még mindig érezni, lassan-lassan azért csak kitavaszodik. Nemsokára újra megjelennek az országban költöző madaraink, sőt, az első idei gólya március első napjaiban már meg is érkezett a vasi Püspökmolnáriba. Bár az országban szerencsére sok-sok madárbarát akad, az Állatkert szeretné felhívni nyilvánosság figyelmét tollas barátaink fontosságára. Március 12-én, azaz szombaton éppen ezért kerül megrendezésre a "Madarak napja". Így amikorra a költöző madaraink mind visszatérnek, talán olyan országba érkezhetnek, ahol még több madárbarát akad, mint korábban. És ennek bizonyára a nálunk telelő madarak is örülnének.

Hacsak nem repül az ember a vándormadarakkal, nehezen érzi át igazán, hogy micsoda erőpróbát jelent a számukra a vándorlás. Éppen ezért örülünk annak, hogy az SPI jóvoltából a Barlang Teremben kétszer is levetíthetjük Jaques Perrin "Vándormadarak" című látványos természetfilmjét. Az előadások 11:00 és 13:00-kor kezdődnek.

Ugyancsak a Barlang Teremben, 10 és 15 óra között lesz mód arra, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek néhány "állati alkatrésszel", elsősorban madártojásokkal és tollakkal, amelyekről az érdekes tudnivalókat a kert zoopedagógusai mesélik el. Természetesen az "állati alkatrészeket" kézbe is lehet majd venni. Ugyanitt madaras vonatkozású kézműves foglalkozást is tartunk, a bátrabbak pedig madaras teszttel próbálhatják ki ornitológiai tudásukat.

Aki az állatkerti madárgondozás kulisszatitkaiba szeretne betekinteni, ezt is megteheti. 11 és 13 órai kezdettel a Madártelelő és a Keltető, 12 és 14 órai kezdettel pedig a Madármentő állomás titkaiba avatják be a közönséget az ott dolgozó szakemberek egy rövid kulisszák mögötti séta keretében.

Annak pedig, aki az állatkerti Nagy-tóra látogató madárvendégek iránt érdeklődik, 12 és 15 óra között a Nagy-tó partjánál nyújtunk lehetőséget arra, hogy a távcsöves madármegfigyelés fogásait elsajátítsa.

A nyitva tartás teljes ideje alatt mindazok a 14 éven aluli gyermekek, akik madárjelmezben, madárnak maszkírozva keresik fel az Állatkertet, ingyenesen jöhetnek be!


Forrás:

Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 363-379/177; fax: 364-0109
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812

Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére

A PROGRAM

Ismeretterjesztő előadások:

Állatkerti titkok:

A Madártelelő és a Keltető bemutatása
11:00 és 13:00, találkozás a Dodó-kútnál

Madármentés az Állatkertben:

Élet-Halál Ház
12:00 és 14:00, találkozás az Állatsimogató bejáratánál

Távcsöves madármegfigyelés

12:00 - 15:00, Nagy-tó partja (Japánkertnél)

Tapizoo
("Állati" alkatrészek)

10:00 - 15:00, Barlang Terem

Filmvetítés:

VÁNDORMADARAK
(francia természetfilm, ingyenes vetítés)
11:00 és 13:00, Barlang Terem

Folyamatos programok

10:00 és 15:00 óra között a Barlang Teremben

Madaras kézműves foglalkozás
Madaras teszt értékelése

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS