Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Állatkert a Gyerek Szigeten

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Idén is ott lesz az Állatkert a Gyerek Szigeten

Budapest, 2005. június 1. (szerda)

"Állati" programok hat hétvégén át az Óbudai-szigeten

Második alkalommal vesz részt a Gyerek Sziget programjain a Fővárosi Állat- és Növénykert. A június 4-től július 10-ig, hat hétvégén át tartó rendezvénysorozat folyamán az Állatkert sátra játékos fejtörőkkel, kézbe vehető, megtapogatható "állati dolgokkal", különleges élőlényekkel, ismeretterjesztő előadásokkal és állatbemutatókkal várja az apróbb és nagyobb érdeklődőket.

Június 4-től július 10-ig hat hétvégén át az Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget) ad otthont a Gyerek Szigetnek, amelyen - második alkalommal - a Fővárosi Állat- és Növénykert is részt vesz. Az ország leglátogatottabb kulturális intézménye színes, és - a tavalyi tapasztalatok alapján - nagy érdeklődésre számító programkínálatával egyrészt a Gyerek Sziget programjainak sokféleségéhez kíván hozzájárulni, másrészt az "élővilág nagykövetének" szerepét is igyekszik betölteni a méltán népszerű rendezvényen.

 

Előadások, bemutatók

2005. június 4. szombat

2005. június 5. vasárnap

2005. június 11. szombat

2005. június 12. vasárnap

2005. június 18. szombat

2005. június 19. vasárnap

2005. június 25. szombat

2005. június 26. vasárnap

2005. július 2. szombat

Sivatagok

Szórakoztató állatbemutató

Sarkvidékek

Szórakoztató állatbemutató

Mélytengeri szörnyek

Szórakoztató állatbemutató

Barlanglakók

Szórakoztató állatbemutató

Élet a föld alatt

 

Az állatkerti sátorba látogató apróbb és nagyobb érdeklődők a rendezvény valamennyi napján részt vehetnek a játékos fejtörőkön, zoopedagógiai foglalkozásokon, kipróbálhatják, hogy a sarki farkasnak, vagy a rénszarvasnak van-e puhább szőre, hogy mennyire más a tapintása a strucc és a flamingó tojásának, vagy hogy miben különböznek a fakókeselyű és az emu tollai (sőt, az állatkerti munkatársak még a miértekre is választ adnak).

Lesznek eleven állatok is, akik persze szokás szerint főképp a "nemszeretem" állatok közül kerülnek ki. Hiszen a legtöbb ember számára szőrös, esetleg tollas, szeretnivaló külsejű állatok jelképezik az állatvilágot, azokra az élőlényekre pedig, amelyek nem tartoznak ebbe a kategóriába, sokan rettegésre okot adó teremtményként tekintenek. Az alaptalan előítéletek eloszlatásának érdekében - amely egyébként már tavaly is igen sikeres volt - az állatvilágot ezerlábúak, kígyók képviselik majd, de természetesen nem kell nélkülözni a tavalyi Gyerek Sziget emblematikussá vált állatát, a madagaszkári bütykös csótányt sem!

A rendezvény hat szombati napján, 15 órai kezdettel ismeretterjesztő előadásokat tartanak az állatkerti munkatársak, amelyek az élővilág szélsőséges körülményekhez való alkalmazkodását mutatják be az érdeklődőknek. Így szó lesz a sivatagok, a sarkvidékek, valamint a mélytengerek lakóiról is. Vasárnaponként - ugyancsak 15 órától kezdődően - az Állatkert néhány lakója (természetesen a gondozók kíséretében) szórakoztató állatbemutató keretében vendégszerepel a Gyerek Szigeten.


Forrás:

Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 363-379/177; fax: 364-0109
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812


Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS