Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Föld napi programok

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Föld napi programok az Állatkertben

Budapest, 2007. április 17. (kedd)

Vetélkedő iskolásoknak a Föld napja alkalmából

E héten pénteken, április 20-án emlékezik meg a Föld Napjáról a Fővárosi Állat- és Növénykert. A különféle programok mellett ezen a napon kerül sor a Zuglói Polgármesteri Hivatal hagyományos föld napi vetélkedőjének állatkerti fordulójára is.

Bár a Föld Napja tulajdonképpen április 22-ére esik, a Fővárosi Állat- és Növénykertben április 20-án, pénteken kerül sor a föld napi rendezvényekre. A Föld Napja alkalmából a kert zoopedagógusai az "ötödik elem" címmel szerveznek vetélkedőt budapesti iskolák 6-12 fős csapatai részére. Jelentkezni előzetesen telefonon vagy e-mailben, az Állatkert zoopedagógiai csoportjánál lehet, de a rendezvény napján személyesen is elfogadják a jelentkezéseket. A vetélkedőn, amelynek témája az ember és a természet együttélése lesz, délelőtt 10 és délután 4 óra között lehet részt venni.

Ugyanezen a napon kerül sor az Állatkertben a Zuglói Polgármesteri Hivatal hagyományos föld napi vetélkedőjének egyik fordulójára is. Ezen a vetélkedőn zuglói alsó és felső tagozatos iskolások vesznek részt 3-5 fős csoportokban, természetesen felkészítő tanáraikkal együtt. Előzetesen 112 ilyen csoport jelentkezett a vetélkedőre. A zuglói iskolások vetélkedőjéhez kapcsolódó sajtó- és protokollesemény 15 órakor lesz a pálmaházi kávézóterasznál, Halász Iván Zugló alpolgármestere, illetve dr. Bogsch Ilma, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója részvételével.

A két vetélkedőn kívül két zöld szervezet is bemutatkozik az Állatkertben, a föld napi rendezvények keretében. A Jane Goodall Rügyek és Gyökerek Környezet- és Természetvédelmi Egyesület tevékenységével a Japánkertnél, az Örs Vezér Téri Fák civil szervezettel pedig a Majomház mellett ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Emellett kézműves foglalkozás, valamint - az időjárástól függően - állatbemutató várja a nagyközönséget, mi több, szép időben fél 12 és fél 1 között Layla, a kis orrszarvú is kifutóján lesz látható.


Bővebb információval szolgál a
Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 273-4900/177; (1) 273-4910 fax: (1) 273-4902
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812

A lap tetejére

A Föld Napja

A Föld Napját először 1970. április 22-én rendezték meg Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. Az egyetemistából azóta az alternatív erőforrások világhírű szakértője lett, a Föld Napja pedig világméretű rendezvénnyé nőtte ki magát. A Földünk sorsáért aggódó szervezetek ezen a napon világszerte igyekeznek felhívni a társadalom figyelmét a Földünket fenyegető veszélyekre. Magyarországon 1990 óta ünneplejük meg a Föld Napját.

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS