Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Egymilliomodik látogató

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Megérkezett az egymilliomodik látogató

Budapest, 2006. november 28. (kedd)

Dani a nagyszüleivel érkezett az Állatkertbe

Ma fogadta az Állatkert az idei egymilliomodik látogatóját a hatéves Gerlach Dani személyében, aki a nagyszüleivel érkezett a városligeti intézménybe. A hagyományoknak megfelelően ugyanezen a napon adták át az úgynevezett"Zooscar-díjat" is.

Ma délelőtt, nem sokkal 11 óra után érkezett meg az Állatkert idei egymilliomodik látogatója. A hatéves Gerlach Dani nagyszüleivel érkezett a kert főbejáratához. A sajtó érdeklődése közepette, fényképezőgépek és kamerák kereszttüzében vette át az egymilliomodik látogatónak járó oklevelet, családi belépőjegyet, illetve a Neckermann Utazásszolgáltató Kft. 150.000 forintos utazási utalványát. Az ajándékok között volt egy plüss makifigura is, amelynek az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége legújabb, a madagaszkári élővilággal kapcsolatos kampánya ad aktualitást (a tigriskampány idején plüss tigris, az orrszarvú kampány idején plüss orrszarvú).

Az Állatkert munkatársai rövid sétára invitálták Danit és nagyszüleit, melynek során felkeresték a kert legifjabb lakóit: az alpaka csikót a Dél-Amerika Kifutónál, és a mangábé kölyköt a Majomházban. Meglátogatták a tevéket, az oroszlánfókákat és a jegesmedvéket, akikre Dani különösen kíváncsi volt. Végül elefántetetés zárta a sétát.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az ország leglátogatottabb kulturális intézménye. Látogatóinak száma az elmúlt években rendre 1 millió és 1,1 millió fő között alakult. Légyegében az egyedüli olyan hely a belépőjeggyel látogatható kulturális látványosságok közül, amelyet évente egymilliónál többen keresnek fel. A kert igazgatósága az egymilliomodik látogató köszöntésével jelképesen valamennyi látogatónak meg szeretné köszönni, hogy ilyen nagy számban tüntetik ki figyelmükkel és érdeklődésükkel az idén 140 éves intézményt.


Tizedik alkalommal adta át az Állatkert az úgynevezett "Zooscar-díjat". Erre - a hagyományoknak megfelelően - most is az egymilliomodik látogató érkezése napján került sor. A díjazottat a médiumok, írott és elektronikus sajtó azon munkatársai közül választja ki minden évben az állatkerti zsűri, akik áldozatkész, korrekt szakmai tevékenységükkel az elmúlt években leginkább segítették a városligeti intézményt. A zsűri döntése sohasem könnyű, hiszen évente csak egy díjat lehet kiadni.

Az 1997-ben alapított díjat az elmúlt években Angyal Gábor (Népszabadság), Elek László (Magyar Rádió), Hadas Krisztina (TV2 / Interaktív), ifj. Kollányi Ágoston (Magyar Televízió), Németh Ákos (Danubius Rádió), Palugyai István (Népszabadság) Ráday Mihály (Magyar Televízió), Rózsahegyi Tibor (ex-MTI), és Pozsony Zita (Blikk / Vasárnapi Blikk) kapta meg. Az idei évben az állatkerti zsűri döntése alapján Mittelholcz Dóra, a Metro hírújság munkatársa kapta meg ezt az elismerést. Mittelholcz Dóra immár több mint hat éve gondoskodik arról, hogy minél több újságolvasóhoz eljussanak az Állatkert aktuális hírei, minél többen megismerjék az intézmény természetvédelmi törekvéseit, közönségprogramjait, vagy éppen a kertben született állatokkal kapcsolatos érdekességeket.

Támogató: Neckermann Utazás


Bővebb információval szolgál a
Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 273-4900/177; (1) 273-4910 fax: (1) 273-4902
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812

A lap tetejére

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS