Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Az egymilliomodik látogató

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Megérkezett az egymilliomodik látogató

Budapest, 2005. október 27. (csütörtök)

A tizenhat hónapos Vendel édesanyjával gyakori látogatója az Állatkertnek

Ma érkezett az Állatkertbe az idei év egymilliomodik látogatója. A tizenhat hónapos Finichiu Vendel édesanyjával érkezett. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon adta át az Állatkert a "Zooscar-díjat" is, amelyet idén Németh Ákosnak, a Danubius Rádió szerkesztő-riporterének ítélt oda a zsűri.

Nem sokkal tizenegy óra előtt érkezett az Állatkert főbejáratához a városligeti intézmény idei egymilliomodik látogatója. A tizenhat hónapos Finichiu Vendel természetesen nem egyedül, hanem édesanyjával látogatott el az Állatkertbe. Mint minden évben, idén is kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében vehette át az egymilliomodik látogató a neki járó oklevelet, virágcsokrot, a Neckermann Utazásszolgáltató Kft. 150.000 forintos utazási utalványát, és egy családi belépőjegyet is. Az ajándékok között volt még egy plüss orrszarvú is, amellyel az Állatkert a hamarosan induló európai orrszarvúvédelmi kampányra kíván utalni (a tavalyi évben, a teknőskampány idején egy plüss teknős, egy évvel korábban, amikor pedig tigrisvédelmi kampány zajlott, egy plüss tigris volt az egymilliomodik látogató ajándéka).

Az ünnepélyes fogadtatás után az Állatkert munkatársai kisebb körsétára invitálták Vendelt és édesanyját. Mint kiderült, jól ismerik a kert lakóit, hiszen bérletük van, és kéthetente kilátogatnak az Állatkertbe. Vendel egyébként leginkább a fókák és a pingvinek iránt érdeklődik, de a séta során megismerkedett a jávorantilopokkal, és a Parasztudvar néhány lakójával is.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az ország leglátogatottabb kulturális intézménye. Légyegében az egyedüli olyan hely a belépőjeggyel látogatható látványosságok közül, amelyet évente egymilliónál többen keresnek fel. Az egymilliomodik látogató köszöntésével igyekszik jelképesen megköszönni a kert igazgatósága valamennyi látogatónak, hogy ilyen nagy számban tüntetik ki figyelmükkel és érdeklődésükkel az Állatkertet.


Kilenc éves hagyomány, hogy az egymilliomodik látogató érkezése napján adja át az Állatkert az úgynevezett Zooscar-díjat. A díjazottat minden évben azon közéleti és médiaszemélyiségek közül választja ki az állatkerti zsűri, akik áldozatkész, korrekt szakmai tevékenységükkel leginkább támogatták a Fővárosi Állat- és Növénykert küldetésének és céljainak megvalósítását.

Az 1997-ben alapított díjat az elmúlt években Angyal Gábor (Népszabadság), Elek László (Magyar Rádió), Hadas Krisztina (TV2 / Interaktív), ifj. Kollányi Ágoston (Magyar Televízió), Palugyai István (Népszabadság) Ráday Mihály (Magyar Televízió), Rózsahegyi Tibor (MTI), és Pozsony Zita (Blikk / Vasárnapi Blikk) kapta meg. Az idei évben az állatkerti zsűri döntése alapján Németh Ákos szerkesztő-riporter, a Danubius Rádió munkatársa kapta meg ezt az elismerést. Riportjaival, illetve az általa szerkesztett hírekkel Németh Ákos jelentős mértékben járult hozzá ahhoz, hogy az Állatkert legfrissebb hírei - legyenek azok akár a szokványos értelemben esetleg kisebb "hírértékű", ám lényeges természetvédelmi üzenetet közvetítő hírek - a rádióhallgatók széles táborához eljuthassanak.


Bővebb információval szolgál a
Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel.: (1) 273-4900/177; (1) 273-4910; fax: (1) 273-4902
Hanga Zoltán szakmai és sajtóreferens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20/200-5812

Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS