Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Áloméj az Állatkertben

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Áloméj az Állatkertben

Budapest, 2006. június 1. (csütörtök)

Különleges állatkerti program beteg gyermekeknek

Harmadik alkalommal szervez az Állatkert "áloméjt" a krónikusan beteg, illetve sérült gyermekek számára. A június 2-án, pénteken este megrendezésre kerülő programra az Állatkert idén a Heim Pál Gyermekkórházzal együttműködve hívott meg beteg gyermekeket - természetesen családtagjaikkal együtt.

"Dreamnight at the Zoo", azaz "Áloméj az Állatkertben". Ezt a nevet viseli a Rotterdami Állatkert által 1996-ban elindított mozgalom, amelynek célja, hogy az állatkertek évente egy alkalommal egy különleges, ingyenesen látogatható programot biztosítsanak krónikus beteg, illetve sérült gyermekek és családtagjaik részére. Az "áloméjre" a résztvevő állatkertek többségében június első péntekén kerül sor, méghozzá a kertek szokásos nyitva tartási idejét követően. Ilyenkor tehát az állatkertek csak azokat a gyermekeket, illetve családtagjaikat fogadják, akik az együttműködő kórházakon és gyógyászati intézményeken keresztül meghívót kaptak a rendezvényre.


Dreamnight at the Zoo
Éppen tíz éve annak, hogy a Rotterdami Állatkert 1996-ban elindította az "Áloméj az Állatkertben"  programot. Akkor a Sophia Loren Kórházzal együttműködve 175 rákos gyermeket hívtak meg szüleikkel és testvéreikkel együtt, hogy egy felejthetetlen estét szerezzenek a számukra. Az egyszeri eseményből a következő években hagyomány lett, és 2000-ben a rotterdami kert mellett már Amszterdam város állatkertje is csatlakozott a kezdeményezéshez.
Jelenleg a világ 26 országának 106 állatkertjében rendeznek ugyanilyen programot, a legtöbb helyen június első péntekjén.
A kelet-közép európai térségben a csehországi Decin, valamint Budapest és Jászberény állatkertjei rendeztek először "áloméjt", mégpedig a 2004-es esztendőben. Tavaly a Veszprémi Állatkerttel bővül a résztvevő magyarországi kertek köre.
Az esemény lebonyolításában részt vevő állatkerti munkatársak szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül vállalták a megrendezéssel kapcsolatos feladatokat.

Hasznos címek:

A Dreamnight at the Zoo nemzetközi weboldala:
www.dreamnightatthezoo.nl

Heim Pál Gyermekkórház
www.heimpalkorhaz.hu


A Fővárosi Állat- és Növénykert először 2004-ben csatlakozott a mozgalomhoz, így Budapesten immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az "áloméj". 2004-ben a Madarász Utcai Gyermekkórházzal, tavaly a Bethesda Kórházzal, az idei évben pedig a Heim Pál Gyermekkórházzal együttműködve fogadja a kert a krónikus beteg, illetve sérült gyermekeket.

Az idei rendezvényre 100 meghívót küldtek ki a szervezők, így a családtagokat is beleszámítva mintegy négyszáz vendégre számítanak. A gyerekeket rendhagyó állatkerti sétával, kézbe vehető és megsimogatható állatokkal, a Greenpeach (vagyis nem "grínpísz, hanem "grínpícs") koncertjével, mesemondóval, ajándékokkal és sok-sok meglepetéssel várják. Az esemény - amelynek háziasszonya Ördög Nóri, az RTL Kölyökklub műsorvezetője lesz - 19 órakor kezdődik az Állatkert főbejáratánál.



Az esemény támogatói:

 

Deloitte Zrt.
www.deloitte.com

Food Express
www.foodexpress.hu

Teamconcept Kft.

Tessloff-Babilon

Játék-Mester Élményprogram
www.jatekmester.hu

Tessloff és Babilon Kiadó
www.tessloff-babilon.hu

Samaritanus Mentőszolgálat
www.vipambulance.hu


Bővebb információval szolgál a
Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 273-4900/177; (1) 273-4910 fax: (1) 273-4902
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812


Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS