Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Áloméj az Állatkertben

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Áloméj az Állatkertben

Budapest, 2005. június 1. (szerda)

Állatkerti program a beteg gyermekeknek

Második alkalommal szervez az Állatkert "áloméjt" a krónikusan beteg, illetve sérült gyermekek számára. A május 3-án, pénteken este megrendezésre kerülő programra az Állatkert idén a Bethesda Gyermekkórházzal együttműködve hívott meg beteg gyermekeket – természetesen családtagjaikkal együtt.

"Dreamnight at the Zoo", azaz "Áloméj az Állatkertben". Ezt a nevet viseli a Rotterdami Állatkert által 1996-ban elindított mozgalom, amelynek célja, hogy az állatkertek évente egy alkalommal egy különleges, ingyenesen látogatható programot biztosítsanak krónikus beteg, illetve sérült gyermekek és családtagjaik részére. Az "áloméjre" a résztvevő állatkertek többségében június első péntekén kerül sor, méghozzá a kertek szokásos nyitva tartási idejét követően. Ilyenkor tehát az állatkertek csak azokat a gyermekeket, illetve családtagjaikat fogadják, akik az együttműködő kórházakon és gyógyászati intézményeken keresztül meghívót kaptak a rendezvényre.

 

"Áloméj" a világban

Az "Áloméj az Állatkertben" eredetileg a Rotterdami Állatkert kezdeményezése, ahol az első ilyen rendezvényt 1996-ban tartották. Az évente megrendezésre kerülő program 2000-ben az amszterdami, majd 2001-ben több más holland állatkert csatlakozásával bővült mozgalommá.
A kelet-közép-európai térségből a csehországi Decin, illetve Magyarországról Budapest és Jászberény állatkertjei csatlakoztak a mozgalomhoz legelőször, méghozzá a 2004-es esztendőben. Az idei évben csaknem kétszeresére bővült a résztvevő állatkertek száma, így 2005-ben a világon mintegy 77 állatkertben tartják meg az "áloméjt", az Egyesült Államoktól Japánig, Svédországtól a Dél-Afrikai Köztársaságig.

 

A Fővárosi Állat- és Növénykert először 2004-ben csatlakozott a mozgalomhoz, így Budapesten immár a második alkalommal kerül megrendezésre az "áloméj". Az idei esztendőben a Bethesda Gyermekkórházzal együttműködve fogadja a kert a krónikus beteg, illetve sérült gyermekeket. Az "áloméj" ifjú résztvevőit számos játékos programokon kívül (ezek megvalósításában a Játék-Mester Élményprogram Kft. segít az Állatkertnek) természetesen kézbe vehető, megsimogatható, közelről megismerhető állatokkal is találkozhatnak, és egy izgalmas, rendkívüli állatkerti sétán vehetnek részt az állatkerti munkatársak segítségével. A rendezvény június 3-án pénteken, 19:30-kor kezdődik, és várhatóan 22:00-ig tart.


Forrás:

Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 363-379/177; fax: 364-0109
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812


Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS