Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

ZooMánia

Állatok Világnapja és Nevelőszülők Napja

 

Hírek

ZooMánia TV

Vélemény


Köln Zoo

Barcelona Zoo

Zagrab Zoo

BpZoo 1.

BpZoo 2.

BpZoo 3.

Akvárium BpZoo


Hefti

Marineland

Vörös tenger

Állati érdekességek

Fordításaim, cikkeim

Kutyák-Macskák

Állatok Világnapja és Nevelőszülők Napja az Állatkertben

Budapest, 2007. október 2. (kedd)

Programok az állatbarátoknak és az állatkerti "nevelőszülőknek"

Az Állatkert idén is megemlékezik az Állatok Világnapjáról. Csütörtökön számos programmal várják az állatbarátokat, több civil természetvédelmi és állatvédelmi szervezettel együttműködve. Vasárnap a hagyományos Állatkerti Nevelőszülők Napjára kerül sor.

Az Állatok Világnapját minden esztendőben október 4-én, Assisi Szent Ferenc napján tartják meg az egész világon. Így van ez a Fővárosi Állat- és Növénykertben is, ahol az Állatok Világnapja alkalmából csütörtökön változatos programokkal várják az állatbarátokat. A program szervezésében és megvalósításában az Állatkerten kívül számos civil állatvédelmi szervezet is részt vesz.

A rendezvény délelőtt 10 órától délután 3-ig tart. A Főkapunál állatos kézműves foglalkozás, kvízjáték és az állatvédelemi témákkal kapcsolatos beszélgetés várja az érdeklődőket.    A Magyar Madártani Egyesület sátáránál, amelyet a fókák szomszédságában lévő "Madárbarát Kert" területén állítanak fel, a mindennapi madárvédelem lehetőségeivel ismertetik meg a látogatókat a madárvédelmi szakemberek. Egy-egy standdal bemutatkozik a Rex Kutyaotthon Alapítvány, az Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány, valamint a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség is. A program részeként a Barlangtermeben 14 órai kezdettel Huzella Péter zenés előadását láthatják-hallhatják mindazok, akik felkeresik az Állatkertet.

Az Állatok Világnapja, és általában az állatvédelem kapcsán legtöbbször a népszerű, aranyos, "cuki" állatokról esik szó. A Fővárosi Állat- és Növénykert azonban évek óta erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a "nemszeretem" állatok fotnosságára, valamint arra is, hogy a velük kapcsolatos ellenérzések legtöbbször csak indokolatlan, tudatlanságból fakadó előítéleteken alapulnak. Éppen ezért az Állatok Világnapja programjának keretében a délkelet-ázsiai faunát bemutató Xántus János Házban rovarbemutató stand is várja az érdeklődőket, hiszen az ízeltlábúak is állatok!

*  *  *

Másfél évtizedes hagyomány az Állatkertben, hogy az Állatkerti Nevelőszülők Napját az Állatok Világnapjához legközelebb eső vasárnap tartják meg. Idén tehát október 7-én kerül sor erre az eseményre. Az Állatkerti Nevelőszülők Napján az Állatkert, illetve az Állatkerti alapítvány azok számára szervez külön programot, akik az Állatkert valamelyik lakóját jelképesen "örökbefogadták".

Az Állatkerti Nevelőszülők Napjának Programja 11 órakor kezdődik a hivatalos megnyitóval. 11:20-tól az állatkerti nevelőszülők részére állatkerti vezetést tartanak az intézmény munkatársai, bemutatva a legérdekesebb újdonságokat. A "szülői értekezlet" 12:30-kor kezdődik: ennek során az állatok gondozói számolnak be arról az állatkerti nevelőszülőknek, hogy az örökbefogadott jószág hogyan viselkedett az elmúlt időszakban.


Bővebb információval szolgál a
Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 273-4900/177; (1) 273-4910 fax: (1) 273-4902
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens
e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: 06-20 / 200-5812

A lap tetejére

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2007 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS